Kip Poelier

 

De grotere pluimveeproducenten ( bedrijven ) worden aangeslagen voor het houden van kippen. ( beoordeling van de kippenhouderij wordt slechter)

Aangezien zij minder duur zijn dan kippen, moeten zij worden gehouden (in tegenstelling tot scharrelkippen). Op deze basis zouden zij een goed uitzettingspercentage moeten kunnen handhaven.

Ze moeten betalen voor de meststof, het hooi, het voer en het zwerven. Elk kuiken produceert ongeveer 40 eieren. U moet bepalen wat nodig is voor elk kuiken, bv. tussen 1,5 en 2 eieren leggen per kuiken is prima, maar een ei met 3 of 4 is beter. eieren, terwijl eieren met gebroken schaal of onbevruchte eieren worden afgewezen als toekomstige broedplaats voor kippen.

Omdat ze vrij goedkoop zijn, worden ze ook gebruikt om eieren te vervangen in het commerciële legsysteem. Aangezien zij in de eerste jaren overheersen, zou hun aantal jaarlijks asymptotisch moeten toenemen of afnemen. Een typische toename is ongeveer 15 procent voor elk jaar. Deze kippen worden gewoonlijk “verzekeraars” genoemd.

2. onethische behandeling De middeleeuwse traditie schreef voor dat herders slechts twee maaltijden per dag mochten meenemen. De herders hadden ook andere taken, buiten het hoeden, vechten, verleiding, regeneratie en zelfs absint. Als zij hun fokkuiken zouden verlaten, was het hun verboden meer dan deze twee maaltijden per dag te nuttigen. Zelfs hun macadamianoten werden als een delicatesse beschouwd. Daarnaast bevatten deze kippen ook meer vitaminen en eiwitten dan ander gevogelte.

3. 3. Minder voedzaam? Historisch gezien was het houden van scharrelkippen economischer dan conventionele kippen, omdat het goedkoper was ze in broederijen groot te brengen. Vandaag de dag is de voedingswaarde van kip in twijfel getrokken; vooral nu kippen uit voedermolens heel gewoon zijn. Desondanks zijn veel mensen, deskundigen includem over de hoge eiwit/vlees factor van scharrelkippen, en een professor aan de florida polytechnicincorporated Universiteit van Florida, een expert op het gebied van pluimvee biotechnologie, denkt dat het waar is. De voeding van kippen, die gewoonlijk gebaseerd is op sojabonen, maïs en canola, is op groepsbasis het meest voedzaam, zo luidt het advies.

4. Heeft de kip naast u goede voeding? Midden in uw achtertuin staat een kippenhok. Heeft het hok voldoende binnenruimte zodat de kippen vrij kunnen rondlopen? Houdt de kip het afval van zijn voeding vrij? Dit zijn enkele van de vragen die u moet stellen voordat u een bepaald kippenras koopt.

5. Is het gemakkelijk om watermeloenen te krijgen? Watermeloenen zijn net als andere vruchten in die zin dat ze gehydrateerd moeten worden. Dit betekent dat u ze na elke 6 maanden moet wassen en dat ze dan nog 2 tot 6 maanden na de oogst vers blijven.

6. Is het gemakkelijk om een olie-etiket te krijgen? Het is belangrijk te weten dat biologische voeding geen goedkopere oliën (zoals nepboter) bevat, omdat het productieproces (omzetting in grond, energiekosten, enz.) dat duur maakt. U betaalt misschien meer voor biologisch voedsel omdat het deze goedkopere vetten niet bevat, maar met de hogere prijs kunt u een goed product krijgen en dat betalen.

7. Worden antibiotica gebruikt? Over het algemeen alleen als de antibiotica in het vlees van het product zit. Er zijn enkele uitzonderingen voor welzijnsdoeleinden, waarop ik in de toekomst nader zal ingaan.

8. Zijn er residuen van pesticiden of herbiciden aangetroffen in het vlees of de eieren? Gewoonlijk zijn het vlees en de eieren die wij eten, afkomstig van vrije-uitloopdieren die tijdens hun leven op humane wijze zijn behandeld. Er bestaat enige bezorgdheid over de vraag of deze dieren wel echt “scharrelaars” zijn, verwijzend naar de leefomstandigheden van de dieren. Hoewel ik de bezorgdheid begrijp, ben ik van mening dat biologisch vlees en gevogelte niet anders worden behandeld dan conventioneel vlees en gevogelte.

9. Wordt u ziek na het eten van conventionele voedingsmiddelen? Als u vandaag conventionele producten koopt, betekent dat waarschijnlijk een prijsverschil van meer dan 10 dollar. Ik denk dat dit een goede ruil is, als je bedenkt dat we graag zoveel meer betalen voor veel betere producten.

10. Waarom kost biologisch voedsel meer? Bij nader inzien is het gebaseerd op een groter totaal voor het voedsel zelf. Een beetje meer biologische ingrediënten kost je net dat beetje meer, terwijl andere je levenslang de volledige biologische status bieden.

Als je dus in praktische zin de kosten van biologisch voedsel berekent en die vergelijkt met de aankoop van hetzelfde product op conventionele wijze, dan kom je uit op een beter resultaat. De kosten van voedsel zijn een van de grootste uitgavenposten waarmee we worden geconfronteerd. Misschien is het tijd om anders te gaan denken. Misschien is het tijd voor ons om terug te keren naar de basis van een gezonde en natuurlijke manier van leven in plaats van het dure en ingewikkelde?

Lees meer:

Kippie Rijswijk

Poelier Den Haag

Leave a Reply

Your email address will not be published.