Bananen chips

 

Onze familie houdt van bananenchips, zowel vers als gebakken. We houden ervan gebakken, gebakken, Simpel gebakken, gestoofd, creatief gebakken zoals kebab of parmezaan. Maar waar we echt van houden zijn de verse bananen elke dag in de winter. De schil is dik en schuimig en het binnenste vruchtvlees is heerlijk andension. Je vindt ze minstens drie keer per week op het plaatselijke foodcourt. U kunt het ook versnipperd kopen om te beperken en met melk. Als u van Botha feijoandaloo houdt, en. “twee suikers” en “1/2 een suiker?” Dan is deze snack iets voor jou.

De kleffe, muskusachtige, overheerlijke, verse bananen; ze smaken heerlijk en komen met een geweldige smaak. Maar hoe reizen ze van boom tot boom naar jouw tafel? Ik heb er mooie herinneringen aan uit mijn kindertijd. Mijn oma liet me zien hoe ze met veel zorg bananen maakte, zodat de vrucht mooi rond en aantrekkelijk werd. Ze gebruikte een bananenboor om bij het dikke gedeelte te komen, een gereedschap dat gewoonlijk wordt gebruikt om chocolade te kraken. Ze zette me neer met een grote banaan, een appel en een groot aantal bananen. En ze liet me al die bananen opeten, sappig en verrukkelijk. Je moet echt eens zien hoe ze dat doet, die elegante kunstwerkjes. Hoe meer je erover nadenkt, hoe beter het eruit ziet en smaakt.

Bananen bevatten veel eiwitten, vetten en koolhydraten en zijn rijk aan vitamine E. Daarom wordt algemeen aangenomen datbananen een zeer gezonde vrucht zijn. Ze zijn rijk aan vezels, kalium en vitamine A. Daarom wordt ons verteld dat we acht bananen per dag moeten eten. Waarom? Omdat ze zeer rijk zijn aan vezels, kalium, en vitamine A, B, en C.

Deze fantastische vrucht ziet er niet alleen goed uit, maar smaakt ook heerlijk. De banaan is op z’n best tussen sinaasappels en mango’s. Maar waarom ik de mijne niet proef, zal ik je vertellen? Het is de kleine fout die we allemaal maken. We eten onze bananen te vaak. Het hoge vetgehalte in bananen, vermengd met melkproducten en rijk ijs, zorgt voor een snelle en hongerige snack. Voor een optimale gezondheid zou je zes bananen per dag moeten eten.

Ik in ieder geval niet. Ik kocht zes bananen, sneed ze doormidden en knabbelde en likte me er een weg doorheen. Toen begon ik me af te vragen wat de voedingswaarde was.

En toen sloeg het in als een baksteen. Ik begon mijn onderzoek. Ik wilde vooral weten welke vitaminen en mineralen er in de bananen zaten en welke het waard waren om te eten. Dus, in de loop van ongeveer 30 – 45 minuten, kreeg ik mijn antwoord.

Wat is er zo interessant aan bananen dat we ze eigenlijk als groente eten?

Bananen zijn eigenlijk een vrucht. En hoewel wij denken dat bananen en eetbare vruchten synoniem zijn, is dat niet zo. In feite zijn er veel meer bananen dan appels of druiven. Maar het gaat niet om de schil, het gaat om het malse vruchtvlees.

Hoe kleurrijk ze ook zijn, bananen zijn ook een gezonde vrucht. Ze bevatten een zeer goede aanvoer van vitamine A, B, C, B6, kalium en natrium. Natuurlijke vitaminen zoals die ook in sommige andere vruchten voorkomen. Maar bananen worden niet dik, dus zijn ze zelfs onmisbaar bij een dieet.

De bananenschil is ook een rijke bron van kalium. En dat geldt ook voor de rest van de bananenplant. Ze zijn allemaal rijk aan anti-oxidanten die ons beschermen tegen kanker en hartziekten.

Ze zijn ook een zeer goede bron van voedingsvezels en bevatten weinig koolhydraten. Een diabetespatiƫnt zou graag een banaan of twee per dag eten omdat ze zeer rijk zijn aan koolhydraten.

Dit artikel zou niet compleet zijn zonder het favoriete Filipijnse gerecht te noemen: Adobo. Het is een gerecht gemaakt van varkensvlees of kip (varkensvlees is echter de meer traditionele keuze) en vervolgens bereid met azijn en sojasaus. Het is een hartig gerecht, en kan worden bereid met zilvervliesrijst, sterk verbeterd door de sojasaus en azijn. Het wordt veel gekookt op de Filippijnen.

Het is ook een veelgebruikt Filippijns gezegde: “mensen zijn rijk, maar ze eten als dwazen”.

Lees meer:

toko rotterdam

surinaams afhaal rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.