voedsel veiligheid

Inleiding:

Catering is het bedrijf van het verstrekken van voedsel service op een afgelegen locatie – vaak een huisje of een klein gebouw dat niet beschikt over de faciliteiten die gebruikelijk zijn in hotels, restaurants, en cafetaria’s. Het voedsel wordt meestal bereid in een gasthuis of vergelijkbaar met het voedsel dat in hotels en restaurants wordt geserveerd. Het eten wordt soms geserveerd in een eetkamer, maar meestal, wanneer catering wordt gedaan in een prive-woning, het eten wordt geserveerd op een meer eenvoudige, comfortabele, en relaxte manier.

De service kan worden verleend door een gastronomisch bereide chef-kok of een gewone kok. De chef-kok of kok zal meestal de voorbereiding van het menu met de inbreng van hun clientèle – dat is de reden waarom veel Private dining Tilburg  koks en koks inhuren voor hun klanten.

Sommige cateraars bieden speciale diensten aan die niet alleen het koken van het menu omvatten, maar ook het serveren van eventuele dranken, koffie, of toelage zoals brood en boter. Deze extra diensten zijn meestal inbegrepen in de prijs en zijn niet ten laste van de klant.

Sommige kleinere cateringbedrijven gaan de weg op van het simpelweg aanbieden van eten en drinken aan de klanten. Thuisvoedseldiensten zijn populair omdat de taak eenvoudiger en beperkter is. Dranken, bereid uit concentraat, zijn ook populair. Een cateraar kan bijvoorbeeld ontbijt, lunch, diner en brunch bereiden. Ontbijt is typisch de belangrijkste maaltijd van de dag en lunch is ook halverwege de dag. Maar in plaats van het eten elke dag te maken, zal de cateraar het in het weekend, halverwege de week, of tweewekelijks maken. Hoe flexibeler de klant is, hoe ongebruikelijker het menu moet zijn.

Nu, terug naar de oorspronkelijke vraag. Wat is catering en wie is het om uw behoeften te behagen? Cateringbedrijven kunnen onder meer:(1) eten en drinken bereiden;(2) onderhouds- en herstellingswerken uitvoeren;(3) theaters, stadions, binnenlocaties, enz. opzetten en bedienen;(4) maaltijden bereiden;(5) dranken serveren; en(6) opruimen.

Vergeet niet dat het belangrijkste aspect van elke cateringoperatie het eten is. Daarom beperken de klassiekers het eten meestal tot een minimum. Nieuwbloedige klanten verwachten niets minder dan het beste wat het eten kan krijgen. Houd de voedseltemperatuur constant en laat het voedsel niet snel bederven, wat een probleem zou vormen voor een klant. Talloze mensen sterven dagelijks als gevolg van slecht voedsel; schimmels, eieren en bacteriën lopen uit de hand.

Bewaar voedsel niet in de gevarenzone van tussen de vijf graden Fahrenheit en 140 graden Fahrenheit. Gebruik koeling, of kook conserven onder druk, om die temperatuur te handhaven. Een koele tijdloze voedseltemperatuur is de sleutel tot een veilig eindproduct. Gebruik een thermometer om die te handhaven.

De grootste zorg bij voedselveiligheid is kruisbesmetting. Waarschijnlijk krijgt u van uw werkgever geen opleiding over voedselveiligheid, dus moet u de basisprincipes van voedselveiligheid leren. Voedsel moet in de koelkast op de juiste temperatuur worden bewaard voor en nadat het de keuken heeft verlaten. Het moet geurig worden gehouden. Het gebruik van specifieke chemische reinigingsmiddelen maakt het voedsel niet veilig. Deze kunnen veilig voor buiten worden gebruikt, maar kunnen een gevaar voor de gezondheid in de keuken opleveren.

Enkele van de grootste argumenten voor voedselveiligheid binnen de keuken zijn (1) mensen gaan veel met voedsel om en het is dus belangrijk dat ze uit de buurt van ander voedsel blijven om kruisbesmetting te voorkomen; (2) het omgaan met voedsel kan een keuken stilleggen; en (3) sommige zaken kunnen over het hoofd worden gezien, wat tot risico’s voor de voedselveiligheid kan leiden. Onthoud dat het belangrijkste is om gehydrateerd te blijven.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.