High tea Utrecht

Wat is nu eigenlijk high tea?

Bij nader onderzoek zult u ontdekken dat er veel verschillende verhalen verbonden zijn aan de traditie van de high tea. Voor souvenirs, plezier en familieroddel, is het de perfecte drank om altijd en overal te drinken; vooral als we het over Engeland hebben.

Wat is afternoon tea eigenlijk?

afternoon tea is de maaltijd die traditioneel om 3 uur ‘s middags wordt gegeten, hoewel het meestal rond 4 uur wordt gehouden. Het wordt gewoonlijk geserveerd met melk en suiker en het duurt ongeveer 20 minuten om klaar te zijn.

Het is niet ongewoon dat een Brit na de lunch, rond 4 uur of 5 uur, een kopje thee drinkt en na het avondeten rond 7 uur een pot thee. Bovendien staat er op kantoor vaak een pot thee voor u klaar die u rond theetijd kunt nemen.

In veel culturen wordt thee al lang geassocieerd met jeugd. Als symbool van de jeugd is het drinken van thee iets dat ideaal is voor feesten en barbecues. Thee drinken wordt meestal geassocieerd met het wegdrinken van de problemen van de dag.

Het is niet ongewoon dat oudere kinderen en tieners moe zijn na het drinken van thee of koffie. Thee in de namiddag is voor zowel kinderen als volwassenen een moment om bij te komen van de stress van de dag. Thee heeft ook een gunstige invloed op de geestelijke gezondheid, omdat is aangetoond dat het helpt het geheugen te verbeteren. Regelmatige training van de stimulerende effecten op het centrale zenuwstelsel zal het geheugenvermogen verbeteren.

Naast thee worden ook chocolade en wijn geacht veel gezondheidsvoordelen te hebben. Hoewel chocolade meer dan 60% cacao bevat, bevat het ook 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C, zodat het ook spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Met de overvloed aan gezondheidsvoordelen is het ook aan te bevelen om rond de eettafel momenten van stilte in te lassen.

Hoewel thee al sinds mensenheugenis bestaat en in verschillende delen van de wereld wordt gemaakt, is thee momenteel vooral populair in Groot-Brittanniƫ. Door de druk van het leven heeft het moderne leven echter de neiging de oude wereldstijlen te vermengen met de nieuwe, waarin veel mensen nog steeds proberen te eten, te drinken en sociaal te zijn. Toch houden wij van onze thee, en hopen wij dat onze favoriete theesoorten altijd thee zullen blijven, alleen beter SMAKEN!

Leave a Reply

Your email address will not be published.