klassieke thaise gerechten - thaise keuken stockfoto's en -beelden

ingrediënten en smaken zijn natuurlijk, de versheid is overweldigend, ze vragen je om slechts één theelepel te gebruiken om je gerecht goedkoop en gezond op smaak te brengen. De kans om deze natuurlijke ingrediënten te gebruiken was toen we deelden aan een recente reis naar San Miguelito de Manila (de Filippijnse versie van de Franse "chocolade" -stad, waar het verrukkelijke paella-gerecht vandaan kwam). Onze geweldige chef-kok Leonardo vertelde het verhaal van hun eerste ontmoeting en hoe elk van hen dit opwindende eten maakte. Dit is een echt Thais kookverhaal en we hebben onze eigen ingrediënten en wendingen toegevoegd aan de smaak en stijl.

Echt Thais koken is een kunst, maar gedaan door echte Thaise koks, is het koken vrij eenvoudig. Als je Paella panache bent, is het gedaan Raayat. Maar dit is slechts een basisniveau van koken. Als je het echte gevoel van de Thaise keuken wilt krijgen, moet je dat goed doen in een Thais restaurant of thuis, na het volgen van een Thaise kookles.

Het is niet ongewoon om te horen dat mensen zeggen dat Thais eten echt pittig is. Is dat een eerlijke beoordeling? Welnu, de kruidigheid is niet gelijkmatig verdeeld. De hetere ingrediënten – zoals chili, gember, knoflook en koriander – zijn meestal intenser, maar de rest van de ingrediënten voelen zachter aan. Het is een aangename maaltijd, maar geen alledaagse maaltijd.

De algemene gewoonte is om deze ingrediënten met rust te laten en ze het koken voor je te laten doen. Hoewel je zult merken dat ze op je zenuwen kunnen werken als je niet oppast.

Je zult met je ogen moeten eten. Het wordt als een slechte vorm beschouwd om met je mond te eten. De kookstijl van een chef-kok wordt vaak gezien als iets dat in steen gebeiteld is. Het is niet hoe je een kip kookt, het is hoe je het eet.

De magische eetervaring is moeilijk te omschrijven. Het is als een mix van smaken, en totdat je het probeert, weet je niet wat er aan de hand is. Het zal vreemd lijken, maar je zult het geweldig vinden.

Er zijn aandachtspunten in de Thaise keuken, zoals de kunst van teppanyaki-koks (je moet een restaurant of Babbo-gerecht hebben), de relatie tussen kunst en eten en de relatie tussen beide.

Kunst en eten samen:

"Het leven van de chef-kok is een artistieke ervaring. De decorateur maakt er net zo goed deel van uit als de chef-kok, en biedt zowel visuele aantrekkingskracht als bekwame handen. De maaltijden zijn mooi – maar vaardigheid is niet alles."

De kunst van het koken gaat gepaard met het zoeken naar avontuur, en avontuur gaat altijd gepaard met lekker eten.

"Je moet meer nadenken over de kwaliteit van je eten en je service. De eenvoudigste, natuurlijke ingrediënten kunnen met grote subtiliteit en malsheid worden gemaakt. De wisselwerking is echter kwaliteit – en dat is soms het moeilijkste deel van het brengen van nieuwe en inventieve gerechten op tafel. Daarom moet er geen moeite worden gedaan om natuurlijke ingrediënten te vervangen. Het resultaat zal onbevredigend zijn."

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.